Werkzaamheden Lijnbaan Den Haag 07.08.2019

Al jarenlang wordt de zomerperiode in Den Haag door de HTM gebruikt om grotere projecten aan te pakken. In de week van 3 t/m 10 augustus is dat de spoorvernieuwing aan de lijnbaan bij het HMC Westeinde ziekenhuis. 
Op deze route rijden normaal gesproken Lijn 2 en de randstadraillijnen 3 en 4, wat nu dus voor de nodige omleidingen zorgt.
Tram 2 en 4 komende vanaf De Uithof en Kraayenstein gaan op de Loosduinseweg rechtsaf de Montstersestraat op en volgt de route van Lijn 11 tot Den Haag HS, vanaf Den Haag HS volgen ze de route van lijn 9 tot aan de Kalvermarkt/Stadhuis. Vanaf de Kalvermarkt/Stadhuis gaan de trams linksaf de tunnel in naar het Centraal Station en vervolgt dan weer zijn normale route naar Leidschendam Noord en Zoetermeer.
Lijn 3 is opgesplitst in 3 delen. Vanaf het eind/beginpunt Loosduinen rijdt een pendelbus naar het Savornin Lohmanplein. Vanaf het Savornin Lohmanplein rijdt tram 3 met oude GTL trams, vanaf de Laan van Meerdervoort gaat de tram rechtdoor de route van lijn 16 op. Bij het Buitenhof gaat de tram rechtsaf richting centrum voor het Binnenhof langs. In het centrum gaat de tram rechtsaf naar de Kalvermarkt. Vervolgens in de tunnel rechtdoor naar het Centraal Station. Vervolgens via de halte Ternoot en Oostinje naar de keerlus bij Den Haag Laan van NOI (beneden).
Dan is er nog een deel tram 3 die rijdt met de normale randstadrailvoertuigen vanaf Zoetermeer tot aan de Brouwersgracht. Bij de Brouwersgracht wordt er kopgemaakt en gaat de tram weer terug naar Zoetermeer.
Op 7 augustus heb ik op diverse plaatsen wat foto's gemaakt van trams die normaal niet op die route rijden en van de werkzaamheden aan de lijnbaan.