Chaos bij Den Haag Centraal 26.05.2016

Op 26 mei 2016 gebeurde er bij werkzaamheden aan het ministerie van VROM bij het Centraal station in Den Haag een zeer zwaar ongeval waarbij een vrouw om het leven is gekomen, door vallende steigerdelen. Dit had zeer ernstige gevolgen voor het Haags tramverkeer. Lijn 1 reed vanuit Delft de normale route tot Den Haag HS, daar keerde de tram via de keerlus van lijn 11/12 om via de route van lijn 11 en lijn 6 naar de brouwersgracht te gaan, vandaar ging de route door de Jan Hendrikstraat en via de Grote Kerk naar het buitenhof, om daar weer de eigen route te vervolgen.
Lijn 9 kwam vanuit Vrederust, en keerde daar via de keerlus van lijn 11/12 om dezelfde route als lijn 1 te volgen tot aan Scheveningen.
Tram 15 reed vanuit Nootdorp naar de van Musschenbroekstraat, vervolgens via de Laakkade en Leeghwaterplein naar HS en keerde daar eveneens via de keerlus van 11/12 om weer terug te gaan naar Nootdorp.
Tram 16 reed van Wateringen naar halte Leeghwaterplein. Dan naar halte Jacob Catsstraat en daarna via route tram 11 en 12 naar Hobbemaplein. Dan route tram 6 naar Brouwersgracht. Vervolgens van halte Noordwal naar Statenkwartier.

In de omgeving van het Centraal station stonden meerdere trams stil, op de halte Schedeldoekshaven 2 trams, vanaf het Weteringplein naar Den Haag Centraal/Schedeldoekshaven 7 trams, bij halte Centraal Station 1 tram, en net na de halte Centraal station richting Weteringplein ook 1 tram, in totaal stonden daar dus 11 trams vast.
Door de diverse omleidingen hadden tram 11 en 12 ook flinke vertragingen. Het enige wat geen last had van het ongeval waren de trams 2, 3, 4, 6 en 19