Zevenaar, defecte ICE wordt gesleept 15.02.2020

Op 15.02.2020 zou ik vanuit Arnhem met de ICE 4652 (met groene band) naar Utrecht Centraal gaan. Echter had de ICE al 20 minuten vertraging door "Acties in het buitenland" aldus de borden op het station, en werd er omgeroepen dat de reizigers vanuit de ICE met lokale treinen vanuit Zevenaar verder moesten reizen. Dus dan maar met de intercity richting Utrecht Centraal. Onderweg was ik in gesprek met de dienstdoende machinist die mij vertelde dat hij met een defecte trein stond bij station Zevenaar en dat de 1739 vanuit Amsterdam onderweg was om hem weg te slepen. Dus rechtsomkeer gemaakt naar Zevenaar om daar nog wat foto's te maken.
Daar aangekomen nog even met de machinist gesproken die mij vertelde wat er aan de hand was; "De ICE had al maar 50% tractie. Voorste 4 rijtuigen dood, geduwd door de achterste 4......Dan kan je dus ook de voorste stroomafnemer niet gebruiken......Dus ik freewheel door de spanningssluis......Störung, störung, achterste stroomafnemer defect.....Ja en met de voorste al geblokkeerd is dat dus geen stroomafnemers meer.....Dus anker uitgegooid om langs perron tot stilstand te komen voor de reizigers en einde oefening......Overigens moeten we 1 bak doorrijden langs perron, want anders blokkeren we het overpad aan de achterkant en dan kan er niemand het perron op of af, dus vandaar dat ik iets voorbij het perron stond."
Niet veel later kwam de 1739 aan in Zevenaar die koppelde aan de ICE en vervolgens richting de Watergraafsmeer vertrok na 20 minuten.
Nu ik hier toch was natuurlijk ook nog even wat regionale treinen op de foto gezet, Arriva en Abellio.