Voormalig station Soestduinen met o.a. NSM20 "De Kameel" 19.10.2019

Op 19 oktober 2019 reed de NS 20 "De Kameel" van het Spoorwegmuseum een ronde door Nederland. De route ging vanaf het Maliebaanstation in Utrecht naar Amersfoort, Zwolle, Deventer, Nijmegen, 's-Hertogenbosch en vervolgens weer naar Utrecht terug.
Reden om een mooi fotoplaatsje op te zoeken langs de spoorlijn. Hiervoor heb ik deze keer het voormalige station Soestduinen uitgekozen.
Station Soestduinen is dus een voormalig station en gemeentelijk monument aan de Centraalspoorweg in de gemeente Soest. Het station van het standaardtype NCS 2e klasse werd geopend op 20 augustus 1863. In 1910 werd het gebouw dusdanig uitgebreid dat van een nieuw stationsgebouw sprake is wat er nu nog altijd staat. 
Mede omdat dit vrij afgelegen station weinig werd gebruikt is het op 24 mei 1998 gesloten, om de dienstregeling te verbeteren op de lijn Utrecht - Amersfoort. Het stationsgebouw is nog altijd intact, echter zijn de perrons en het meubilair verwijderd. Na particulier bewoning zit er inmiddels een Italiaans restaurant in gevestigd.