Station Sneek en voormalig remise Friese Stoomtrein Maatschappij 13.10.2019

Op zondag 13 oktober een rondje Friesland gemaakt. De reis werd begonnen in Sneek waar behalve het Nationaal Modelspoor Museum ook nog een remise staat van de voormalige Friese Stoomtrein Maatschappij.
Het was de bedoeling om vanaf april 2012 toeristische stoomtreinen te laten rijden tussen Sneek en Stavoren, in 2003 werd de Stichting Stoomtrein Frieslân opgericht. De stichting ging eind 2011 failliet, nog voor de officiële opening.
Het traject Sneek - Stavoren maakt deel uit van de spoorlijn Leeuwarden - Stavoren waarop reguliere passagierstreinen rijden van Arriva. In de planning lag dat het oude station van Oudega weer in gebruik genomen zou worden. In Stavoren werd een extra perron met omloopspoor gebouwd zodat het bestaande perron in gebruik kon blijven voor de treinen van Arriva. In Sneek was een eigen emplacement met perron en remise in aanbouw.
Anno 2019 staat de loods er nog altijd en ligt het emplacement er deels nog altijd in Sneek, wel heeft de natuur hier flink zn werk gedaan en is het hierdoor een troosteloze aanblik geworden.
Terug naar het stationsgebouw van Sneek waar het Nationaal Modelspoor Museum zich heeft gevestigd. Naast het station staat SIK 323 opgesteld op een stukje spoor met een stootjuk.