H0 baan Delft

16.11.2020

Vandaag verder gegaan (tussen de examens door) met het terrein van de werkplaats. De sporen liggen, alleen de voorste 2 sporen liggen nog los, aangezien ik hiervoor nog wacht op 2 andere wissels (deze zijn kapot).

Het voorste spoor wordt tevens programmeerspoor voor evt nieuwe treinen.

Ook de achterwand (van de vorige baan) op z'n nieuwe plaats gezet.

14.11.2020
Inmiddels weer een stukje verder met de aansluiting vanaf het station naar de werkplaats.
Het sporenplan voor dit stukje is klaar. Gezien de ruimte is besloten om er alleen een werkplaats van te maken (met 3 sporen binnen) en een aantal sporen buiten. 
Het houtwerk ligt er ondertussen, en van 2 enkelsporige bruggen een dubbelsporige brug gemaakt die over de klimspiraal heen gaat.
Na de brug, zullen de sporen op de klimspiraal in een tunnel verdwijnen. Het landschap binnen in de klimspiraal zal een beetje heuvelachtig worden (Veluwe/zuid-limburg).
Voor het idee op de plaats waar de werkplaats komt een plaatje hardboard neer gelegd aangezien ik die nog had liggen.
Binnenkort kurk en de rails vastleggen naar de brug, en de brug definitief vastleggen, en de draadeinden van de klimspiraal afslijpen. 

08.11.2020

Weer een kleine update wat betreft de H0 baan. Het stationsemplacement ligt inmiddels, alle rails ervoor is inmiddels ontvangen. Nu nog kurk eronder en het kan op zijn plaats gelegd worden. Inmiddels ook een plekje gevonden waar de bediening kan komen.

De wissels die uit het zicht liggen en aftakken van de hoofdbaan naar het schaduwstation liggen inmiddels ook op hun plaats dit is alleen nog een kwestie van aansluiten.

27.10.2020
Inmiddels ligt het houtwerk voor het station al volledig op zn plaats. Voor we verder kunnen met het emplacement is het eerst wachten op nog wat wissels. De middelste 2 sporen van het station zullen aansluiten op de klimspiraal bij het raam. De voorste 2 sporen aan de kant van de tramhalte gaan over de klimspiraal heen naar de andere kant van de kamer waar o.a. een klein werkplaats zal komen.
Inmiddels is ook het laatste stukje tramspoor gelegd, vanaf de tramhalte voor de klimspiraal langs naar de 3 sporige (nog aan te schaffen) remise.

20.10.2020

Vanmorgen alweer druk bezig geweest met de baan, en het begin van het station op z'n plaats gelegd.

19-10-2020
Inmiddels zijn we alweer wat dagen verder en is mijn vakantie begonnen dus volop tijd om aan de modelbaan te werken.
Beide klimspiralen zijn afgebouwd, en er kan begonnen worden met de trambaan. Deze komt een niveau lager dan het station en de stad, en boven het schaduwstation.
De trambaan ligt inmiddels en ook de aansluiting naar de remise ligt op zijn plaats. Alleen de sporen bij de remise zelf nog, deze zal naast de klimspiraal komen te staan.
Ook was ondertussen mijn nieuwe aanwinst binnen gekomen, de 2384 uit de 2200/2300 serie van Piko in de NS Cargo uitvoering.
Natuurlijk samen op de foto met zijn collega's de 6404 en de 1637 van NS Cargo en met de andere 2 kleurstellingen uit de 2200/2300 serie van de NS.

12-10-2020
Na wat testrijden op het schaduwstation, bleek dat een klein deel van het sporenplan aangepast moet worden om ontsporingen te voorkomen.
Na dit veranderd te hebben is begonnen met het bouwen van de 1e klimspiraal.
De 2e klimspiraal komt aan de linkerkant naast de deur (vanuit waar de eerste 3 foto's gemaakt zijn).
Deze zullen uiteindelijk op het zichtbare deel weer op elkaar aansluiten.

07-10-2020
Het laatste weekend van september 2020 zijn we verhuisd naar Delft.
Tijd dus voor een nieuwe baan. Inmiddels ligt er al laminaat in de kamer en is de ruwbouw van het schaduwstation klaar, dus kan er begonnen worden met het plaatsen van kurk en rails.